Autor Wiadomość
Aquaren
PostWysłany: Sob 10:30, 01 Gru 2007    Temat postu:

tu nie chodziło o ugotowane ziemniaki, miały być sparzone w Skórkach albo przez chwile tylko chwile góra parę minut w SKÓRKACH miały się gotować, by łatwo ściągnąć skórkę i pokroić na bardzo cienkie plastry. Ziemniak ma być twardy a nie twardy. Coś takiego
No Name
PostWysłany: Pią 16:59, 30 Lis 2007    Temat postu:

Wiezorem dorwałem ziemniaka co został z obiadu (był ugotowany ale to sie wytnie Razz)
wymyśliłem sobie że pokroje go na tarce do krojenia ogórków na plasterki Razz i pomysł był niezły, polecam Smile
smarzyłem na maśle aż się prypiekły i... były wyśmienite, ale trudno to nazwać chipsami Razz właściwie to tylko kilka na tyle się przypiekło żeby się nie "wyginać".
smakuje jak przypieczone ziemniaki (niespodzianka!) tylko bardziej chrupiące Smile
może jednak lepiej dać surowe ziemniaki, no i ciekawe jakie będą jak się je osuszy z tłuszczu
Aquaren
PostWysłany: Czw 19:54, 29 Lis 2007    Temat postu:

Napisz czy ci się udało
No Name
PostWysłany: Czw 19:48, 29 Lis 2007    Temat postu:

hmmm... kurczę tak mnie zaciekawiliście że chyba spróbuję Razz
Aquaren
PostWysłany: Śro 22:05, 28 Lis 2007    Temat postu:

Moja matka mówiła mi że przed smażeniem plastrów trzeba najpierw ziemniaki ze skórką trzeba sparzyć wrzącą wodą albo wrzucić na chwile do gotującej wody inaczej nie wyjdzie ze smażeniem tych małych plastrów.
LeRiK
PostWysłany: Wto 23:34, 27 Lis 2007    Temat postu:

Co racja to racja... chociaż nie sadze że trzeba... normalny nóż tez można użyć... no chyba że chce sie tak zwane fałdki....
No Name
PostWysłany: Wto 17:24, 27 Lis 2007    Temat postu:

taa... można jeszcze sobie kupić specjalny nóż do krojenia ziemniaków (nawet trzeba)
Martwy
PostWysłany: Wto 16:37, 27 Lis 2007    Temat postu:

wiesz co to jest chips? - nic innego jak pokrojony ziemniak kroisz ziemniaka w cieniutkie(naprawde cieniutkie i w miare równe krążki) wrzucasz na patelnie aż zrobią się przyrumienione i doprawiasz tym na co aktualnie masz ochote(+sól zawsze SÓL^^) tyle jeśli chodzi o teorie w praktyce ciut inaczej

ps.: najlepiej z młodych ziemniaków
LeRiK
PostWysłany: Pon 18:51, 26 Lis 2007    Temat postu:

Oj Oj Oj Też bym z chęcią poją tą wiedzę Smile
Aquaren
PostWysłany: Pon 16:15, 26 Lis 2007    Temat postu:

A ktoś może zna sposób na domowej roboty chipsy
LeRiK
PostWysłany: Pią 18:09, 23 Lis 2007    Temat postu:

Buahaha xD
niema to jak skojarzenia w rozmowie o Chipsach Very Happy
Grube Fałdki

jak by ktoś nie wiedział to po roku wytłumacze Razz

Belegaer został urażony tymi Grubymi fałdkami Razz
toito
PostWysłany: Pon 23:23, 09 Paź 2006    Temat postu:

Belegaer, jakie skojarzenia?:>
No Name
PostWysłany: Pon 22:00, 09 Paź 2006    Temat postu:

ja najbardziej lubie cebulowo-serowe
ale częściej jem solone bo nie śmierdzi po nich z buzi :LOL:
Belegaer
PostWysłany: Pon 19:03, 09 Paź 2006    Temat postu:

Nie no w mej głowie jakieś skojarzenia są :zly:
toito
PostWysłany: Pon 18:42, 09 Paź 2006    Temat postu:

o taaa... te grube z fałdkami też są pycha Very Happy

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group